DIY BOOKSHELF - IN PROGRESS

10:23 AM



بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ

As salam. Lama sungguh ak x hupdet belog kesayangan ak ni. Kekangan masa mungkin. Hihi. Sabtu lepas, setelah berhari berminggu berbulan dan bertahun ak menunggu bak pungguk yang merindukan bulan, akhirnya big bro ak pun memulakan operasi DIY rak buku ak ni. Fuhh!! Masih dalam proses penyiapan untuk sambung ke bahagian sebelah. Xde lah nampak rak buku ak ni macam retarded sangat kan. So, buku-buku di almari dapur & hadapan bolehlah transfer ke ruangan sini. Teruja sangat bila tengok style mat saleh buat rak buku diorang tapi x mampu seh nak buat cam gitu, boleh  refer di sini. Nampak simple macam ni pun dah makan ongkos. 


Ruangan dinding luar bilik akak ak. Sangat membosankan huh. Almari buku ak di sebelah kiri dan ruangan kosong di sebelah kanan. 


Setelah membuat pengiraan tambah tolak daarab bahagi, proses pemasangan rak buku pun bermula. Untuk ruangan ni big bro ak order drpd kawan dia 6 keping papan kayu berwarna putih, 6 keping kayu pembahagi untuk setiap ruang & 6 rak bracket. Actually, rak bracket x cukup sebab untuk ruangan sebelah je sudah menggunakan 6 bracket, so kena tambah lagi modal untuk beli 6 bracket lagi untuk ruangan lagi 1. Sangat style ouh big bro ak menggunakan bosch. Ahaks!




STAY TUNE!!
Projek akan disambung dis weekend.



** Ramadhan 4 hari lagi ~

Baca entry lain

2 darlings

  1. lbh byk ruang utk letak buku dan teratur =D bab2 keja cmni mmg kena tggu kaum adam =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. Nak harap kita org pmpn ni buat mmg x kan ad la..hee

      Delete

DRAMA QUEEN