1 Syawal - Cerita tentang kami.

11:44 AM

بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ

Selamat Hari Raya. Dah start puasa sunat Syawal..??

Kalau belum lantak kau lah. Tahun ni terkilan sikit sebab x dapat nak bergambar ramai2 depan rumah. Sebab ny aktiviti bersalam salaman bermula dgn agak lambat. Uhuk2. Tapi x pe, next year semua adik beradik ak akan berkumpul di kampung semula. Macam tahun ni cuma ada 5 family sahaja. Bunyi macam x ramai kan, tapi serambi memang full dah. Sorang je dah makan banyak space. Kikiki. Duit raya untuk anak buah pulak? Pergh..ghabak poket. Haha. So, mintak maaf untuk anak2 sedare dan sepupu, x sempat nak hulur untuk korang key. =P


family besar inun

Juadah pagi raya macam biasa lah : Kuih raya, nasi impit, lomang, rendang, kuah kacang mak yg superb, kuah lontong dan red velvet cake. Dan yg paling semangat ak buat biskut cornflakes dan popia coklat nestum. Popia nestum x menjadi, sigh! sebab ny kak ipa ak cakap coklat tu letak time panas sbb tu jd lemau. Its okay..nex year buat yg terbhoik semula. Yosh! ( nampak x betapa positif ny ak ni ).Haa..ad me n u special jugak iaitu white chocholate macadamia di sponsor oleh kak ngah ak.



sesi pemotongan kek. Mak dah siap tukar baju

Masa ni lah nak jumpa saudara2 yang dah berkurun x jumpa. Anak2 buah saudara yang dah makin membesar siap dah beranak bagai. Nama x tau pun cuma cam kan muka je. Masa ni lah ak nak menyelit tengok muka memasing. Lepas je sesi bersalaman, adik mak datang iaitu family pak utih dan pak cik. Then, family belah arwah abah, family pak ngah diikuti family pak long, abang sulung mak dan family mertua kakak.

Anak cucu pak uteh berbaju ungu

Family pak cik Lui Muda

Family pak ngah Jempol 

Nampak x percubaan ak untuk menyelit..?

Family pak long x ramai yg datang

Ni cuma bahagian tetamu je. Pagi selepas kepulangan masing2 dari solat sunat Raya, kami bersalaman-salaman dan mengadakan sesi photoshoot bersama family masing-masing. Raya pertama memang x sempat nak berlibur ke hape ke mana2. Memang masa dihabiskan dalam rumah je sampai ke malam.

SESI PHOTOSHOOT DGN FAMILY 

Family abg sulung 

Family kak ngah

Bang ngah x dpt join sebab kena gout

Family kak ita

Family kak lang

Family bang ha datang lepas sesi photoshoot kami

Family anak buah sulung. Haa posing maut cucuku di situ.

Ehh..mana family ak..?? hihi..bagi laluan pada yang sudah berkeluarga dulu. So, kita berphotoshoot raya dengan anak2 buah yang dah semakin meningkat remaja dan hampir ke arah mak2 dan bapak2 orang. Memasing berlumba nak membesar dari induk ny. LOL.

Cucu perempuan uwan Inun. Mana ika dan didie..?

Cucu dan cicit lelaki uwan Inun sado2 belaka.
 Ehh yg tengah tu..?

Sarah dan Haikal. Soo cute!


SESI PHOTOSHOOT DGN ANAK BUAH

WEFIE DI SERAMBI!
Muehehe
........
Rumah orang zaman dolu-dolu ni memang x sah kalau x ada serambi. Serambi ni lah tempat tetamu datang melepak waktu beraya. Kalau waktu biasa kitorang akan melepak di beranda dapur. Macam barang2 hiasan pun kebanyakan ny semua di atur di serambi. 




YB Suhail dah cukup kuota..haha


WEFIE DI TANGGA!
.............







WEFIE DI TINGKAP!
.............


WEFIE DI BAWAH POHON CEMARA!
.............


WEFIE DI OPPO!
.............


WEFIE WITH BOOMERANG!
kau hado..??
.............

video




Notakaki : Tunggu untuk open haus hujung minggu.

Baca entry lain

0 darlings

DRAMA QUEEN