DIY Phone Case - Super Cute!

11:47 AM

بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ

 ITS DIY TIME..!!

Dah bosan dengan casing yang sama..?? Nak tukar selalu harga plk mahal..?? Apa susah..? Kita DIY la kan senang..!! Yang penting anda ada minat, bersemangat waja & blah blah blah...


Bahan-bahan yang diperlukan

: Sekeping A4 putih
: Gambar pilihan hati
: Printer
: Phone opkos lah kan
: Transparent casing phone
: Sedikit kreativiti
: Cutter


Cara-cara

: Print out gambar pilihan hati menggunakan printer dan sehelai A4 putih.

: Potong gambar yg siap di print mengikut kebesaran phone casing

: Menggunakan cutter, bahagian camera dan sound di cut kan ( xtau istilah yang seswai )

: Gunakan sedikit kekreativiti untuk memenuhi ruang kosong hati anda

: Lekatkan pada phone casing


Tadaaa..Siap! Tak sampai setengah jam pun ak buat di opis semalam. Lepas ni b oleh tukar gambar lain plk kan. Nak lagi cantik gunakan yang CLEAR CASING PHONE. Macam yang ak gunakan sekarang warna hitam so gambar agak nampak tak nampak.  

Inspiration. Gambar dari google.



Next DIY project : Batik Cardigan

Baca entry lain

0 darlings

DRAMA QUEEN