DIY sea shell mirror

11:46 AM


Antara aktiviti yg terdapat dalam bucket list ak : KUTIP SEASHELL banyak2 di pantai dan buat craft dari cengkerang tersebut. Checked! Cengkerang yg ak kutip di Pantai Cherating with my fren. Diorang siap tolong kutipkan mana yg terjumpa. Muah ciked! Banyak idea yg boleh dibuat antaranya susun di tepi cermin, susun sekeliling jam, loket rantai dan macam2 lah. 


Step pertama : Kumpulkan bahan2 

* Cengkerang
* White & pink pearl
* Cermin ( ak beli kat Mr.DIY )
* Gam tembak / gam uhu
* Berus & olive oil

Step kedua : Susun cengkerang utk dapatkan posisi yg sesuai. Then, gamkan dan lekat satu2 cengkerang di sekeliling cermin.

Step ketiga : Biarkan seketika. Sapukan berus yg telah dicelup dgn olive oil ke atas cengkerang.

Step keempat : Done!! Sesi photoshoot..


Dah siap baru la semangat nak betulkan tudung. Berejam rejam pun boley! hihihi..Pening mak ak tengok bilik ak yg penuh dgn barang DIY. Cengkerang ad banyak lebih, so next project kita lekatkan di sekeliling jam pulak. =D



** DIY memang jimat wei..

Baca entry lain

2 darlings

DRAMA QUEEN