KUTUBARU - Kembali ke zaman silam

11:34 AM

بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ


As salam & hai peeps..!! Tak tahu la samada terlalu awal or bagi korang biasa jer awal2 tahun dah nak cerita pasal raya 2017. Tapi.. bila minggu lepas ak ke Jakel Senawang, penuh kot bangunan tu dgn umat manusia. Adeh! Means..semangat raya dah merasuk la kan. Alang2 ak dah ke sana, cari kain buat baju terus lah. Lagipun, bulan puasa nanti tailor dah x amik tempahan kan..

Sejak 2-3 tahun ke belakang ni, ak lebih tertumpu on dress style untuk pagi raya, kali ni ak nak berubah ke arah yg lebih traditional. Hihi..Series, ak dah jatuh cinta dgn style KUTUBARU ni. Kalau ak masuk pinterest, boleh meleleh air lior air mata tengok wanita2 Indonesia menggayakan baju2 ni. Tapi jenis ak yg acah2 sopan ni, ak buat labuh sikit lah kan sampai ke lutut. Kain pulak ak curik je kain batik mak ak yg dah bersepah dlm almari dia ( membazir je x pakai ). Mak ak pun nampak macam merelakan je sebab mungkin dia berkenan sangat anak kesayangan dia ni nak gayakan batik dia tu dengan kutubaru ni nanti. Mengimbas kenangan silam gituww. Muehehe..

Haa ni la ghupe ny kain yg ak sempat rembat di Jakel berukuran 1.5m & kain batik pink milik mak ak. Kontra abes kau warna, al maklumlah menyahut seruan tema color blocking. Ehh..

Macam x sabar pulak nak tengok hasil ny nanti


Dan macam biasaaaa, hakak belanja gambar2 kutubaru yg cambest dari pinterest..ENJOICE!!









Notakaki : Rembat kain songket mak ak masa muda2 dulu jgk...hihihi

Baca entry lain

0 darlings

DRAMA QUEEN