Renovate bilik jahit

4:25 PM


Pada mulanya, bilik ni merupakan bilik ak menjahit dress, skirt & batik pant ak. Lepas tu dijadikan tapak ak merempit NANA busybook. Memang bersepah. Series tak tipu! Sampai mak ak naik risau. Bilik ni dah macam x boleh bernafas kalau korang masuk sebab terlampau banyak barang. Itu belum ak start menggunting, lagi la penuh. Heh..Dan tiba2 mak ak tersuka tanpa sengaja mencurahkan idea untuk membesarkan bilik tempat ak menjahit. Apa lagi, melompat kegirangan lah ak tanda setuju 200 persen. 



Selepas sesi memunggah mak nenek segala barang, proses penambahan dilakukan. Asalnya kebesaran hanya setakat pintu bilik air. Pecahkan dinding dan tambah ke hadapan sikit. 


Weh..serius la duit drpd jual busy book dpt extend lg sewing room???? "

Haha..gelak tersembur air lioq ak baca komen kawan ak kat FB. Ak hanya berharap pada sponsorship ja. PTPTN pun x lepas lg nk bayar. Duh! 



Ak memang dah x sabar nak tunggu bilik ni siap. Sebab ny..?? Can't wait to decorate my sewing room...!! Warna dinding dah dipilih. Guess what..?? Mint green. Dah lama ak usha warna ni. Warna dia buat ak nak makan je. hihi..




Paperwork dah siap. Eceh. Antara project yg ad dlm bucket list sewing room ak : 

1. Painting wall.
2. Decorating wall.
3. Painting sewing machine.
4. Quote frame.


** PTPTN ak x kena blacklist. 

Baca entry lain

0 darlings

DRAMA QUEEN